Another year over..


Nu ska jag krypa till kojs och få några timmars sömn innan man ska upp och vara pigg & vaken igen. Imorgon blir det fullt upp minsann. Har en del jag måste hinna med innan min nyårsafton kan börja. Måste bland annat hinna färga håret och sola och tvätta och ja.. massa. Sen ska jag antingen möta Jerry och ta tåg/buss tillsammans med honom till Bjuv eller så åker jag själv senare så möter han upp mej, får se vad klockan blir. Jag ska alltså fira nyår med min bästa killkompis Jerry & hans vänner. Vi blir ganska många, runt 20 stycken tror jag. Lugnt och skönt med hemmafest. Gillar inte att vara ute på stan på nyår, dels för alla fyllon och dels för att jag är livrädd för att få en raket i huvet. ;}

I och med att jag kommer att ha fullt upp imorgon så önskar jag er alla nu en härlig nyårsafton och ett riktigt gott nytt år! 

Hur ska ni tillbringa nyårsfirandet? :]
 


Sömnlösa i Södra Vram

Huhuhu jag är trött som en gris! Somnade inte förräns vid ett i natt här ute i systers soffa. Barnen ville icke sova! Ville kämpade i 3 timmar och däckade i soffan tio i elva, och lilla Julia somnade ungefär tio över elva. Ja vilka ungar. Söta men envisa ;) Sen vaknade minstingen och låg och sjöng i sängen runt halv åtta, och då vaknade storebror också, som sa: "sovaaa till!..." Ja då passade det minsann att sova lite, men näe, då blev det att gå upp. Det verkar inte vara bara vi som haft barn som har kämpat mot sömnen, läste lite på FB nyss och det verkar som om många barn inte vill sova om kvällarna nu? Kanske tomten och allt med jul som ställt till det lite i deras värld? Vem vet. Mysko de där.

Nu tittar vi på Nicke Nyfiken som är storebrors favorit och dricker kaffe,  vi ska väl snart äta lite frukost. Kurrar ju i mosters mage nu. Ska hem senare, ska färga håret och fixa lite hemma. Imorgon är det nyårsafton, det har redan gått en vecka sen julafton! Shit som tiden går.

Näääe lite mer kaffe nu så jag vaknar till någon gång,
kroppen är vaken liksom, men inte hjärnan..


Så här kan det se ut när man kämpar från att somna ;) Haha, så söt.
Haha, fattar inte vad problemet är. Det är ju så skööönt att sova!
Men man kan ju missa nåt jätteeeviktigt...


 

But you look so good, it hurts..

Hej hopp.
Är hemma från skolan igen. Vi slutade tidigt då vi alla var väldigt effektiva så de var ju skönt. :} Sitter och glor igenom lite bloggar och snackar lite med folk på msn. Sis kommer snart & hämtar mig, ska ju sova där tills imorgon.

Snart är det nyår sen är detta året slut.. tiden har gått så snabbt.. Jag ser fram emot 2010 och hoppas på ett ännu bättre år än det föregångna, även om detta året också varit bra så kan det bli bättre.

Är det sjukt om jag säger att jag redan är trött på min design? Haha. Nej denna ska få stanna ett tag. Ska bara uppdatera och bygga ut lite. Tänkte lägga in mer info om bloggdesign för dom som vill beställa samt lägga upp ett litet galleri med några av de designer som jag har gjort. Också fixa lite andra småsaker. :D

Jag vägde mig igår, det skulle jag inte gjort....
Nåväl. SKA köpa träningskort. Måste bara vänta tills jag får mitt CSN-kort, dom är så sega på att skicka ut dom så det är inte sant. Det skiljde en betydlig del i priser med CSN-rabatt och utan. Så jag väntar hellre. Siktar in på att börja efter nyår istället, kanske lika bra det.


Jaha, så här planerar jag då att se ut till sommaren ;)
NOT.


Underbara måndag.

Gokväll :]
Idag har jag varit effektiv för att vara jag. Har hunnit både det ena och det andra faktiskt. Dock var jag lite smått förvirrad imorse när jag skulle iväg med bussen. Kunde inte hitta mina nycklar nånstans minsann. Blev förbannad, letade igenom hela lägenheten, svor och hade mej. Ringde till och med mamma och beklagade mig. För att till slut inse, att dom legat i min jackficka hela tiden. I min jacka som jag haft på mej hela tiden medans jag sprungit runt och letat. Ja så kan det gå när man är en Johannah. ;]

Iaf, tog mej ner i stan, gick in på Zebra på odd molly rean. Typ ingenting kvar. Sen kan jag tycka att det är lite otrevligt av personal att inte hälsa när man kommer in i en butik utan bara stå och glo både när man kommer in och går..? Servicekänsla det där. Säger ingenting om det är en stor butik och det är stressigt och mycket folk, men nu var det denna lilla butiken, 2 i personalen och EN kund - jag. Tycker bara sånt är dåligt. När jag jobbade i butik var det A och O med kundbemötande. Men inte överallt tydligen. Jaja, skitsamma. Hittade mej en nyårsklänning, en supersöt en :] Den är i siden och champagnefärgad. Ni får säkert se bilder sen. Inhandlade även lösfrallor och hårfärg. Vill ju ha lite rött i mitt hår men tyvärr håller den färgen ingenting i mitt hår utan  mattas ut direkt när jag tvättat håret ett par gånger. Trist. Jag som trodde jag skulle slippa färga håret så ofta när jag inte längre är blond. Tjiii fick jag..

Sen gick jag och solade samt köpte mig en bagel på bagel's café. Sjukt gott! Gick till biblioteket och försökte hitta lite böcker till skolan. Och det kan man väl säga att jag gjorde. Närmare bestämt sju böcker följde med mig hem. Jag satt på bibblan ett tag och läste och hade hjärnan på högvarv, men sen var där en störig j*vel som satt brevid mig och svor och pratade med sig själv framför sin dator. Och rapade. Hela tiden. Det störde min koncentration tillräckligt mycket för att jag skulle ta beslutet att bege mig hem istället. Det var redan massvis med folk överallt, ingen plats att sitta och plugga inte. Annars kan jag tycka det är skönt att komma hemifrån när man just ska plugga, för det är lätt att börja med andra saker när man pluggar hemma. Men iaf, så åkte jag hem, och läste och gick igenom mina böcker. Jag är så van att hämta information via googlande nuförtiden, inser hur krångligare det blir att hitta information i böcker. Jag är helt datorfixerad i mig själv, sköter ju nästan allt via min kära dator ;] Men jag har hittat massor av information nu och det var det jag var ute efter, så. Nu ska man bara gallra ut det väsentliga. Gah. Men men, det löser sig. Känner mig inte så jätteambitiös just nu, svårt att plugga när det händer så mycket med jul och nyår och man ska hinna med allt möjligt. Men det löser sig. Det gör det alltid.

Nu ska jag sova så jag kommer upp imorgon. Ska ha möte i min grupp och sådär i skolan. Sen ska jag hem till syrran med kids och sova där tills onsdag.

Babbel babbel, gud va mitt huvud babblar. Hjärnan e fortfarande igång. Men nu får den va tyst med sig så jag kan sova. :}


Nya odd mollysar till mig



..och julklapparna.



...Sen fick jag lite andra kläder, pengar & choklad med.
Fick faktiskt biljett till Liket som visste för mycket  ← också, med bla. Linus Wahlgren, Regina Lund, Göran Gillinger, Johannes Brost m.fl. :) Mamma, pappa, mormor, bror & jag ska se den i mars.

Jag är helnöjd.. ♥


Julafton 2oo9

Här kommer lite bilder från vår mysiga julafton. :)



2012





JUL och så..

Oj jisses, blev visst en liten bloggpaus för mej här nu i jul. ;P Har haft så mycket för mig! Men nu ska jag ta tag i bloggen igen minsann.

Julen har varit härlig trots mycket stress. Julafton spenderades ute hos min syster och hennes sambo. Vi var 13 stycken plus 3 småttingar. Jättemysigt. Deras hus är som klippt och skuret för att fira  jul i :) Vi har delat ut julklappar i tre omgångar detta året. Haha. Blev lite mycket i år. Främst till barnen då. Jag är också superdupernöjd med allt jag fick julklapp. Ska slänga upp lite bilder sen.

Juldagen var jag bara hemma och tog det lugnt med familjen. Planerade lite utgång och fest först, men jag kände ärligt talat inte för det. Sparar mig till nyår. Det är ändå bara massa fyllon ute på juldagen, och köer in på alla ställen. Känner mig lite tråkig när jag säger det här, men jag har nog växt ifrån allt det där. Nä, det var skönt att bara vara hemma, helt ärligt.

Igår kom systeryster med familj hit och hälsade på lite, vi åt middag tillsammans och myste och så. Sen var jag på bio med en vän som vanligtvis är i Norge och jobbar, men är på hembesök nu så vi passade på att spendera lite 'kvalitetstid' :) Vi såg iaf 2012. Det är verkligen en sån där film som man ska se på bio. Specialeffekter till tusen och så. Den var riktigt bra, samtidigt som jag tycker det är lite läskigt med filmer som handlar om jordens undergång. Tänk om Maya-folket har rätt och jorden verkligen går under den 21:e december 2012? Jesuuuz.

Igår var jag också på mellandagsrea på Väla. Halledulane. Värsta jag varit med om. SÅ MYCKET FOLK! Usch. Var helt mörbultad när man kom hem. Men jag fick tag i lite Odd Molly things ^^ kommer bild sen.

Hoppas ni haft en underbar jul alla mina läsare. Som inte är så väldigt många. Men ändå <3 Haha.


Rocking around the christmas tree

Uppdaterar lite snabbt från mobilen. Är helt slutkörd efter en trevlig och lyckad julafton :) har haft jättemysigt och fått många fina klappar. Uppdaterar mer imorgon med bilder och så. :) hoppas ni haft en underbar julafton. <3 puss

Brittany Murphy

Okej.. hm. Har jag helt missat något här nu eller? Jag har inte hört ett enda ord om att Brittany Murphy har gått bort?

Kom in på en blogg av en slump där det det stod om det.
Sen googlade jag lite och hittade denna artikel ↓ http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6329211.ab

:'(

Brittany Murphy var enligt mig en klockren skådespelerska, vacker som få och en otrolig personlighet. Har gillat henne ända sedan Girl, interrupted (som för övrigt är en av de bästa filmer som finns enligt mej). Och vem älskade inte henne i "Smekmånaden" till exempel? Så söt människa. Och nu är hon också borta. 32 år gammal.
Sov gott Brittany Murphy.





Ja se det snöar!

Är hemma en sväng innan min syster kommer och hämtar mig. Hon behövde lite hjälp med att passa barnen för hon skulle göra en massa ärenden så här innan jul.

Har varit i skolan idag, först hade vi lite data introduktion sen jobbade vi på i projektgruppen. Jag känner mig förkyld och har ont i huvet och blir då allmänt ofokuserad men jag tycker vår grupp är på väldigt god väg som helhet. Skönt. Nu har vi kommit överens om att ses igen tisdagen i mellandagarna. Däremellan har vi individuella studier, och samla information till vårt Case. Jag tänkte bege mig ner på bibblan imorgon när jag ändå ska ner i stan och se om jag hittar något bra där. Känns lite rörigt att blanda ihop pluggande och julfirandet och allt kring det, men det ska nog gå bra. Det är ju som det är, vi har inga lov och sånt i skolan nu, det är helttidsstudier helt enkelt.

Gaaah mitt huvud.. känns som det ska sprängas.. har precis knaprat i mig 2 panodil. Thank god för att det finns panodil! Det snöar för fullt utanför rutan, mys. Kankske blir en vit jul trots allt? Ska väl inte tro för mycket nu, men hoppas kan man ju alltid ;)

Känner mig ganska off på bloggen just nu.. blir bara babbel om skolan och sånt.. men det är allt jag har i huvet just nu: Skola & julfirandet förstås. Är väääldigt stressad me hur man ska hinna med allt innan jul. Tur klapparna är fixade sedan länge för min del. Men ändå.. stress stress. Känner mig väl mer kreativ/inspirerad att blogga om annat snart, förlåt :D

Söndags äventyr





förkyld & frusen moster..
hade typ 3 lager kläder på mej för att inte frysa ihjäl.


Hemklickat // Laila Bagge



Oh sweet saturday

Hola.
Har haft världens busigaste och vildaste 2-åring här idag :} Nu sover han sött i min säng. Ska snart krypa ner brevid han och sova jag också. Är riktigt trött. Blev inget pulkaåk idag, vi ska göra det imorgon istället tror jag. Sitter och slökollar på Dansbandskampen. KAN vara det absolut sämsta tv-program som någonsin visats!

Hur fasicken orkar någon sitta och lyssna på skiten?
Jag menar.. Torgny Melins. Hur kan man ens påstå att dom överhuvudtaget är musikaliska eller kan sjunga?
HERREGUD.











Tooookförkyld!

ÅÅÅÅH, jag är tokförkyld!
Ska sova nu, fastnade såklart vid datorn lite....
Ändrat designen, inte helt klar, men bättre än förut iallafall :)

Behöver verkligen sova så det ska jag banne mig göra nu. Förresten så blev jag skitglad när jag kollade mailen nyss och såg att jag kommer få semesterersättning den 23:e, från mitt jobb som jag slutade i oktober? Haha. Hade jag inte väntat mig. Extra pengar är aldrig fel..... ;) Extra julklapp till mig, hihih.

Gonatt!


Huvudvärk och minusgrader

Brrr och fytusan vad kallt det varit idag! Väääldigt, väldigt kallt med -7 för en liten skåning. Håller mig gärna inomhus när det är så här kallt. Iiiih. Det ska visst komma mer snö imorgon har jag hört rykten om. Det är såklart mysigt med snö, men det ställer även till en del. Hoppas det inte inträffar för mycket trafikolyckor och skit nu! Hört om många avåkningar och välta lastbilar på motorvägarna, usch usch..

Har i övrigt haft en allmänt jobbig dag. Haft en ordentlig huvudvärk som inte velat ge med sig på hela dagen. Efter lunch blev det bara värre och värre. Fick ta två panodil och krypa ner i sängen direkt när jag kom hem från skolan. Har varit en sån där tung huvudvärk som gör fruktansvärt ont bara man rör lite på huvudet. Skitjobbigt, och speciellt i skolan där jag känner att jag vill vara helt fokuserad. Kan inte fokusera eller koncentrera mig när jag har så ont, och jag känner mig helt oengagerad i och med det, vilket är jobbigt. Speciellt när jag känner att jag behöver vara med och va helt koncentrerad och ha fokus. Då blir huvudvärken bara ännu värre. Usch.. Ska bli så skönt med nya lokaler nästa vecka, de lokalerna vi är i nu är ICKE bra för mig som linsbärare. Funderar på att skippa linserna imorgon bara för det och använda glasögon för det är riktigt jobbigt för mina ögon med så torr luft.

Imorgon har vi iallafall sovmorgon tills 10, gud va skönt. Också är det fredag också... hääärligt. På lördag kommer min lilla systerson och ska sova här. Vi tänkte att vi skulle åka lite pulka och passa på att njuta av vintervädret medans man kan, vem vet när det försvinner igen. Man är som sagt inte så bortskämd med snö och självklart är det underbart för alla ungar att njuta lite av snön när den väl är här!

Undrar om vi får en vit jul i år?... Jag litar inte på några prognoser, man vet inte helt säker förrän det är självaste julafton minsann. Nu ska jag gå och tvätta bort sminket och slappa i soffan en stund innan det är sängdags.

Jag börjar känna mig förkyld! :/
Vill inte, har inte tid med sånt trams nu!
Är sugen på glögg. Ska nog ta mig tusan värma mej en skvätt.
Det är jag värd ;)

Hujedamej.

Sådär. Nu tog jag bannemej bort headern och bakgrunden.
Jag stod inte ut med att se det längre. Får fixa en ny header snarast..


Kanske ska skaffa en ny kategori här. 'Johannah gnäller' ?

LÄS INTE DET HÄR! (det är bara gnäll.)

Jag måste få gnälla lite.

Jag har så ont i fötterna, jag kan inte gå. Det är inte som jag hittar på, jag gråter faktiskt snart. Det är nära på att jag ställer mig på alla 4 och börjar krypa rundor om jag måste röra på mig, bara för att få slippa sätta ner fötterna mot golvet. :(

Jag mår illa.
Jag har ätit choklad.
Jag hatar min brist på självdiciplin.
Jag är tjock.

Jag är trött. JÄTTEtrött. Men jag vill inte sova än, för natten går så fort.
Det snöar ute. Det kommer säkert ligga kvar imorgon. Och mina skor läcker in. Dom som jag kan använda iaf, pga att jag har så ONT. Bli blöt om fötterna eller ha så ont att jag dör? Det är frågan. Och jag har inte råd att köpa några nya skor. För jag är fattig och har inte fått CSN ännu.

Jag kan inte prata med visst folk på msn för min ruta är tydligen i vägen... (?)

Jag vill ha en ny bloggdesign. Men jag orkar inte göra någon.
Jag har ingen energi. Är bara full av gnäll. Vad ska jag göra av allt?

Jag skulle kunna gnälla och gnälla i minst tre kvart till,
men det vore för jävla trist.

Alla känns jättelångt borta.
Jag har bara ingen lust.

Krama mig!!! :'(

Day #2.

Hemma igen efter andra dagen i skolan. Det känns bra än så länge, men är helt slut i huvet och det var jag när jag kom hem igår också, trots att vi bara gick 2 timmar igår. Haha. Men jag var tydligen inte ensam om att vara det, det är så mycket nytt nu, alla nya intryck och människor och en helt ny studieteknik som man aldrig varit med om tidigare. Men det ska nog bli bra när man väl kommer in i det. Man kommer vara snurrig och trött i huvudet en period nu tror jag.

Imorgon ska det komma två tjejer som går andra året på denna utbildningen. Känns bra, för då kan man höra deras synvinkel på utbildningen som studerande. Kommer bli massvis med frågor till dom gissar jag på. Nu innan vi slutade fick vi veta vilka grupper vi hamnat i inför vårt första "Case". Hade jag orkat skulle jag förklara vad Case innebär men jag orkar inte det nu. Det är iaf en del av den studieteknik som vi ska arbeta med i denna utbildningen. En teknik som tidigare mest använts av läkar- och socionom-studerande, vad jag har hört. Känns både kul och jobbigt med en ny studieteknik. Hoppas det kommer funka bra iallafall.

Har så ont i mina små fötter!
J*vla stövlar som jag hade på mig igår. Skavsår och vattenblåsor nu, ajajaj. Kan knappt gå.

Mamma är och handlar, väntar på att hon ska komma så jag kan börja göra spagetti och köttfärssås. Är hungriiig! På lunchen var jag och två klasskompisar på BK och käkade. Jag som inte skulle äta sånt där! AJA. Ska bara ta det luuugnt resten av kvällen, har gjort det som skulle göras för morgondagen så nu kan jag bara slappa.

DET ÄR VINTER I SKÅNE!
Snön yr utanför fönstret. OCH VET NI VAD? Det verkar lägga sig.
Till helgen skulle det bli -12 här nere. Då dör jag nog en liten skvätt.
Ska hålla mig inomhus så gott det går  ^-^






Back to school.

Güttenmorgen. ;}

Sitter och dricker min morgonlatte och kollar mailen lite.
Det är kallt! Brrr. Sitter med min tjocka vita kofta på mig och raggsockar. Hihi. Ska snart hoppa in i duschen. Har ett knep för att inte frysa ihjäl när jag ska duscha, nämligen att sätta igång torktumlaren 10 min innan jag hoppar in i duschen, då blir det varmt och gott i badrummet när man kommer ut sen. Fiffigt va? ^-^

Idag ska jag på 'upprop' i skolan. Det känns lite overkligt. Och lite pirr i magen har jag ju. Men det ska nog gå bra. Börjar inte förrän 13.oo, och bussen dit tar bara 11 minuter, så det är soft. Innan dess har jag tänkt läsa lite om PBL också, som är det första vi kommer gå igenom. PBL står för problembaserat lärande. Utbildningen kommer gå ut framförallt på den lärometoden. Kommer bli mycket grupparbeten och så. Hoppas att allt kommer gå brau men det gör det nog.

Nu har torktumlaren varit igång sisodär 10 minuter, så jag ska skutta in i duschen nu. Sen när jag kommer hem idag ska jag göra klart en bloggdesign SAMT fixa min egna! För huvva vad trött jag är på den nu. Gäspar när jag tittar på den. Blörk.

Ha en bra dag. ♥

HUHU.





The truth is you could slit my throat
and with my one last gasping breath
I'd apologize for bleeding on your shirt


Älsklingarna!

Här kommer en liten filmsnutt me dom bästa ungarna i världen.
Mitt moster-hjärta smälter när jag ser dom två.
Och när jag hör lilltösens "snackande".
Finns det något finare?


Lussetåg

Hey alleeeeees!
Haft fullt upp idag. Solade, sen kom syster och hämtade mig. Var lite barnvakt innan vi åkte till dagis då Ville skulle gå som tomte i luciatåg ^^ Jättemysigt var det, men kallt! Det var utomhus vid skogen, och dom hade tänt massa ljus och sånt, så fint var det. Hade varit perfekt med lite snö, men ja... det kunde man ju glömma dirr ^_^


Här är lite pics:




Font face verdana, div align right, margin-right: 0px:, nu ger jag upp för idag.

Hejochhå.

Jag har meckat med en bloggdesign hela dagen, jag är helt slut i huvet nu, massa koder som snurrar runt i huvudet. Blö. Tänkte att jag skulle försöka komma i säng i tid ikväll, vi får se hur det går med det. Måste få ordning på mina sov-rutiner nu när skolan börjar & allt. Humma.

Imorgon ska jag upp i tid, åka och sola och ta en snabbsväng på stan innan systeryster och kidsen hämtar mej. Sen ska jag vara lite barnvakt medans hon fixar lite grejor. På kvällen ska min systerson gå i lucia-tåg på sitt dagis, så gulligt! Så vi ska dit & kolla på honom. :}

Shit pomfritt, nu är det bara 2 dagar tills skolan börjar. Pirrigt. Massa nya människor, nya rutiner, ett helt nytt liv.. gah. Men det ska bli spänannde. Jag är peppad! Köpte massa pennor och skolgrejor när vi var i Ullared faktiskt :}

Nu ska jag ta en snabbkik på tradera innan jag ska sova.
Imorgon ska jag börja med måltidsersättningar. Yippiejay.

En av mina favoritbilder ♥


Pain in my tiny shopping feets.

Mina små storlek-36-fötter svider och klagar av trötthet. Först klampade jag och mamma runt på Väla, sen åkte vi vidare till Center Syd. Galet. Att ge sig ut på shoppingäventyr en helg så här nära inpå jul, det är GALET. Med stora versaler. Men heyhey, jag lever! Jag var tvungen att gå och lägga mig och sova två timmar när jag kom hem. Orkade ingenting.

Jag handlade en HEL del idag, vågar inte ringa och kolla mitt konto. Jag gör det en annan dag tror jag. Sen så är jag lite arg på min plånbok, inte bara för att den är för tom, utan också för att den piper när jag går in och ut i affärer! Och alla stannar upp och stirrar på mig som om jag vore en rå-snattare. Oh well, det piper inte i alla affärer. Men på Hemtex och Cervera iallafall. Skumt. Får köpa en ny plånbok helt enkelt.. :]

Ikväll är jag trött, trött.. och ångest för att jag åt typ en hel låda med romerska bågar. Romerska bågar är en väldigt korkad, jobbig och GOD last jag har. Suck. Vänta bara tills jag får mitt CSN-kort, det blir raka vägen till friskis & köpa ett träningskort! Orka. Jag vill inte ha M i storlek. Jag vill ha S. Eller allra helst XS. Jag mår fasicken inte bra som det är nu. Känner mig.. som en tjock groda. Näe. Imorgon får det bli en lång promenad runt ramlösa tror jag! Jag ska nog allt ta tag i det där.

Nu ska jag kika runt lite på tradera... shoppoholicen i mig tar över datorn.
Bjuder på en ful-bild från provrummet idag vetja. Varsegod.



IDOLFINAL!

Dags för idol-final!

Vem vinner?
Jag älskar dom båda, fast jag tror ju Erik vinner. Han är även den som har bäst scennärvaro osv. Calle ser lite pundar-aktig ut på scen. Haha. Men det spelar inte så stor roll vem som vinner. Båda är skitbra, två av mina favoriter i final, två rockers! Hur ofta händer det? :] tycker dock att Calle är den som utvecklats mest som artist under Idol-tiden. Och det är väl en av de största sakerna det handlar om?







UPDATE 21.31
----------------------------

Jag måste nog säga att Calle har varit bäst ikväll. Bättre än någonsin.
Vi får väl se hur det går :) Båda är vinnare i mina ögon.

Sweet dude.

Hej och hå.

Kom precis hem från stan. Varit och solat, handlat kattmat till pluttiskisen, varit inom Catflash och bokat tid för mitt hår, köpt mig ett par jeans.
Yada yada..

Är på allmänt dåligt humör idag, trött i huvudet och ont i magen. Tror jag ska lägga mej i sängen ett tag med värmedynan på magen och sova en stund. Känns som om jag behöver det. Sen ska jag börja jobba med två bloggdesigner, och om jag hinner tänkte jag fixa en ny åt mig själv också. Är rätt trött på denna nu. Vill ha mer färg!

Det är en apa på rymmen där min syster bor, så jag skrev till henne på facebook och varnade henne. Apan hade rymt från en djurpark. Haha! Ville, min systerson på snart 2 år, undrade om det var Nicke Nyfiken. ;] Kul att vakna upp på morgonen så sitter där kanske en apa ute på terassen och kliar sig i huvet. Kan se det framför mej ^^


Klickade btw hem denna godingen igår:

Jullista

Lånad ifrån Tina


Skulle du kunna tänka dig att jobba på julafton?
Helst inte, det beror på vilken tid. Morgonen hade väl funkat, men resten av dagen och kvällen hade jag helst sett mej spendera med min familj & släkt.


Bakar du något till jul? vad isåfall?
Bakade mer när jag var mindre. Men i år bakade vi pepparkakor med min systerson, det var mys.


Vilket föredrar du, lussekatter med eller utan russin?

Jag älskar russin, så med! Lussekatter blir rätt tråkiga utan.


Vill du ha egenproducerat julgodis eller köpt?

Hemmalagat brukar oftast vara godast... men inte alltid förstås. Så det kvittar väl.


Knäck eller ischoklad?

Ischoklad, fast jag har förätit mej på det de senaste åren och är rätt trött på det. Men gillar inte knäck heller så.


Hur ser din adventsljusstake (den man tänder varje söndag) ut?

Den är röd och i trä, en modernare version.


Som fönsterprydnad; stjärna eller elljusstake?

Båda är fint :)


Vill du ha julkort med brevbäraren eller i mailen?

Julkort på posten är ju way mer personligt och mysigt.


Vilka färger har ni till jul? Klassiskt röd/grön/vit? Guld/isblå?…eller vad?

Rött, grönt, silver.


När julpyntar du hemma?

Oftast fredagen innan första advent, men i år blev det försenat, det åkte upp julpynt förra helgen.


Har varje julprydnad sin bestämda plats år ut och år in?

Njae, det tror jag inte. Vissa grejor kanske.


Vad bara MÅSTE hänga/finnas i granen?

Röda kulor & silvrigt glitter. Jag gillar traditionella granar utan för mycket krimskrams och blingbling. Lagom är bäst. (Så alla amerikanska julgranar där man knappt ser själva granen går fetbort).


Har du ett färgtema i granen?

Rött och silver mest.


Levande gran eller plastgran?

Levande!


Hur ser din julfrukost ut?

Äter alltid samma frukost i princip. Yoghurt och kaffe ftw.


Brukar du göra något aktivitet på julafton, t.ex. gå en promenad, spela sällskapsspel osv. ?

Inte direkt. Brukar få en för-julklapp på morgonen av mamma. Så har vi alltid gjort. Mysigt :) Sällskapsspel vore en nice tradition, tyvärr aldrig någon vi tagit till men det är ju aldrig för sent..


Dricker ni köpeglögg eller hemmagjord?

Köpeglögg.


Vilken glögg brukar du dricka på jul om ni köper den?

Blir oftast Blossa, men i år köpte vi en supergod hemmagjord på en julmarknad. Den är mumsig!


Vad av dessa saker brukar ni ha i glöggen, mandel, hasselnötter eller russin?

Jag gillar bara ren glögg, men många i familjen har gärna russin och nötter i.


Finns det någon frukt som är ett MÅSTE till jul?

Clementiner!


Vilken är din favoritjulskiva?

Vi har såna typ samlingsskivor med olika jullåtar, gamla och nya. Det funkar bra.


Vilken är din favoritjullåt?

Finns många. Gillar gamla låtar med mycket stämning i. Typ 50-60 tals ala' Bing crosby & Elvis osv. Fast också en del nya. Wham - last christmas och John Lennon - so this is christmas, till exempel.


Vad skulle du inte vilja vara utan på julbordet, vad är ett absolut måste?

Prinskorvar & köttbullar.


Nämn tre rätter du lagar helt själv till julbordet?

Jag lagar INGENTING jag :)


Föredrar du vörtbröd med russin eller utan?

Jag gillar inte vörtbröd överhuvudtaget.


Risgrynsgröt eller Ris à la malta?

Inget.


Vill du ha dopp i grytan eller inte på julbordet?

Nä tack, inget för min del.


Dricker du julmust eller mumma till julbordet?

Julmust är bäst.


Vilket är ditt bästa julrecept som du har fått av din mamma eller svärmor?

Det har jag inte fåt något? Ska man få det?


Tittar du varje år på Kalles julafton?

Försöker kolla varje år, men ibland har man missat det.


Vilken snutt är favoritsnutten ur Kalles julafton?

Finns många, men när askungen får sin klänning är ju en favorit sen länge.


Brukar du titta på Kan du vissla Johanna?

Ja, det kommer ju alltid efter Kalle så ibland har man suttit kvar och slökollat. Är impad av titeln iaf.


Har du sett Karl-Bertil Jonssons jul?

Nån gång har jag nog.


Har ni tomte hemma?

Sen mina syskonbarn kom till världen så har vi tomte årligen :)


Köper du julklappar till många?

Närmsta familjen bara. Blir väl en 6-7 klappar totalt.


Tycker du att det ska vara julklappar till alla eller bara barnen?

Alla, även om det såklart ofta blir så att barnen får flest.


Tycker du att julklapparna ska vara inslagna i affären eller vill du göra det själv?

Jag älskar att slå in julklappar själv. Litar inte på någon annan, är rätt kräsen när det gäller det. Haha ;}


Färgglatt eller enfärgat julklappspapper?

Både och kan vara snyggt i rätt kombination med snören osv.


Roligast att få i julklapp?

Något som överraskar och glädjer och som man verkligen vill ha.


Vad skulle den ultimata julklappen vara till dig i år?

En systemkamera ^^ Men det kan jag fetglömma :P


Lite pyssel & så.

Jag och systeryster julpysslade igår kväll/natt.

Vi målade på massa ljus, roligt var det, men inte så lätt som man trodde ;P
Sis ljus blev självklart finast, jag har alldeles för kasst tålamod för sånt, speciellt mitt i natten...

 

Mina (fula)




Systers:






Facebook överallt

Nu får man ju faktiskt ge sig lite med denna Facebook-hysteri!
Överdrivet?
Vem vill ha ett år på facebook samlat på ett julkort?!
Min syster kanske.. hon är verkligen ansiktsboks-fantast.






http://magiskajulkort.se


Jag vill flytta, JA det vill jag...

Glömmer ju att uppdatera här..
Men det blir inte så mycket tid över när man är här ute på landet. Jag skulle ju varit hemma och hämtat min dator, jag har bloggdesigner att fixa, och det finns ju inget photoshop på den här datorn. :/ Men jag ska åka hem imorgon så jag får väl pilla med det till helgen. Nu är systeryster på väla och handlar, lillsnuttan ligger och sover och storebror är på dagis. Det är helt tyst i huset, känns lite konstigt. Passar på att vara här så mycket som möjligt med snuttisarna innan jag börjar plugga på tisdag. Jisses vad tiden har gått snabbt! Snart är jag heltidstuderande igen.

Just nu är jag väldigt frustrerad. Jag letar ju lägenhet för fullt, men allt känns rätt hopplöst. Jag tror jag kollar på blocket minst 100 gånger om dagen. Hittade en perfekt imorse, lagom hyra, och elen ingick. Mailade direkt, annonsen var insatt igår kväll. Fick mail efter fem minuter att den redan var uthyrd. Så ja.. allt handlar om tid, rätt tidpunkt. Det suger. Det är kanske inte så svårt att hitta en lägenhet, men man vill inte flytta in var som helst heller. Området ska vara hyffsat. Hyran ska vara låg då jag inte har en superhög inkomst som student. Trappen ska inte stinka kinamat och vara nerklottrad. Jag vill inte ha kök, vardagsrum och sovrum i ett enda rum. Jag vill inte behöva backa in på toaletten. Så ja, det är mycket som ska klaffa för jag tycker det är viktigt att man har ett hem som man trivs i till hundratio procent. Och jag är inte KRÄSEN, det är inte det, men det är ändå mycket som måste kännas okej. Så det är svårt..

Just nu känns det som allt står stilla och som att jag kommer bo kvar där jag bor nu resten av mitt liv. Men jag ska inte klaga, jag har det bra. Det kommer väl en lägenhet som passar mig när tiden är rätt. Synd bara att jag har så kasst tålamod. Nu ska jag nätshoppa lite så jag blir på bättre humör. ;}


Om någon vet ngn ledig lägenhet i Helsingborg så hojta gärna till!



Här kanske...?


It's my party and I cry if I want to

Guuud va trött jag är.
Har verkligen haft fullt upp hela dagen.. jag har städat, städat städat! Är riktigt stolt över mig själv måste jag säga. Rensat ur massa skit och grejjat. Tog mig också samman och strök mina julgardiner & satte upp.. nu är här juligt och mysigt minsann :] Nu ligger jag i sängen i mina leopard-siden-pyjamasbralls & dricker pepsi max och ska snart stänga ner lilla laptopen.

Har precis blivit färdig med en beställningsdesign, puuuh, mycket pill. Men jag blev nöjd med den! Hoppas tösen jag gjort den åt också blir det. ^^,

Har en lång dag framför mig imorgon. Ska sola, gå till biblioteket och fixa lite böcker till skolan, hämta ut grejor på apoteket, posta paket, kolla ut glasögon (yes u heard me! kommer bli plugghäst som fan sen, inte kommer jag orka ha linser hela tiden då. Därför måste jag hitta några snygga glasses 4 me!), osv. Huvva. Sen på kvällen ska jag förmodligen vara barnvakt. 

Men nu ska jag s-o-v-a.
P.s ni är dåliga på att kommentera? d.s 

Kosta Outlet ♥

Idag blev det faktiskt lite nya shoppingäventyr. Nu bar det minsann av till Kosta som ligger utanför Växjö där dom har en stooor outlet! Både märkeskläder och konstglas så klart, från Kosta Boda. Jag har inte brytt mig speciellt mycket om konstglas förut, men eftersom jag är uppväxt med två föräldrar som är galna i antikt&design så har man ju lite humm om den världen trots allt, och jag har börjat gilla de nya moderna konstglaset, faktiskt. Mamma är tokig i glaskonstnären Ulrica Hydman-Vallien och hon har massvis av hennes verk, hon är nästintill besatt. Hehe. Jag gillar också hennes konst fast jag har fattat tycke för 2 av de nyaste konstnärerna, Ludvig Löfgren & Åsa Jugnelius. Hittade en hel del jag ville ha av dom två kan jag säga! Men ena vasen jag ville ha kostade 2600 spänn, mjaee... ^^

Köpte iaf med mig 2 st mini mine glas av Ulrika, som jag har satt ljus i, sen fick jag ett större rosa mineglas av mamma :} Finfint de! Samlar till mitt flytta-till-ny-lägenhet-förråd, har en del nu haha.

Sen kikade jag NATURLIGTVIS på märkeskläderna.. mumma... köpte en Odd Molly kofta! Så fin <3 Älskar det märket, tyvärr är det ju lite dyrt om man säger så.. hittade en kappa för 3000 spänn liksom. Humma.. Men koftan är min nu iaf. Den var ju inte billig trots att det var outlet kan jag säga, men skitsamma, nu unnade jag mig den här söta koftan och det tänker jag inte ha ngn ångest över! En liten juleklapp till mig själv :} Ni får kanske se en bild på den imorgon, just nu hänger den i garderoben och sover.

Köpte även en krustång och lite andra småsaker. Jag kan för övrigt verkligen rekommendera er att åka dit! Det fanns förutom en drös konstglas MASSVIS med kläder (märkes), barnkläder, skor, väskor, glitter outlet, port land (typ som lexington, finfina inredningsprylar) med mera. Det tog 2 timmar att köra dit, men det var det helt klart värt.

Nu ska jag soooooooooova.
Imorgon blir en lugn hemmadag för en gångs skull.
Jag vill SÅ ha glasskulpturerna nedan av Åsa.. Läppstift & nagellack.
Så fina. Kostade dock 700 spänn styck..




design by Åsa Jungnelius






Mine av Ulrika Hydman-Vallien (det rosa fick jag, de svarta köpte jag två små av)





Lite glas då.. Var helt rädd att jag skulle välta ner något, KLUMPIG som man är.. Här fanns ju glas för miljoner.




design by Ludvig Löfgren






Nu är det dags för fredagsmys

Kommer med en liten snabb uppdatering från ett grått och trist Helsingborg.

Igår orkade jag minsann inte blogga, jag var helt mörbultad efter Ullareds-äventyret. Fem timmars shopping blev det. Vi var inne i 3 omgångar. Jag handlade för drygt 2000:- .. mest saker till min eventuella framtida lägenhet. Känns bra att ha massa nya saker handlade redan så blir det inte så mycket när man väl flyttar. På tal om det så var jag och kikade på en lägenhet igår, och jag tror jag hade fått den om jag velat men.. jag gillar inte området riktigt, och själva trappuppgången var helt sunkig. Lägenheten var jättemysig och låg hyra var det, men näe.. Jag  väntar hellre till nåt bättre dyker upp. Anyways.. Ullared.. allså. Folk är helt galna där! Dom springer som yra höns och bråttom har de, som att de tror att varorna ska ta slut eller springa ifrån dom. Hallååå.. ta ett chill-pill och varva ner lite va!

Jag hittade 2 till av twilight-böckerna där, för halva priset mot vad dom tog på Maxi här hemma :) That is happiness. Nu är det bara sista boken kvar. Nu är jag också klar med alla mina julklappar! Så skönt.

På tal om julklappar så tänkte jag slå in alla nu. Det är nån mysig speciell känsla av att slå in julklappar. Har massvis att göra idag. Ska bland annat packa in paket som jag sålt på tradera, 2 stycken mobiltelefiner. Sen ska jag sätta upp lite julgrejjor (som jag inte hunnit än, fy skäms..) typ ljusstake och tomtegardinerna. :] Sen tänkte jag färga håret och sådär. + en hel drös andra grejor. Skulle fika med J idag men får nog höra med honom om vi kan göra det en annan dag. Har fullt upp hela dagarna nu, suck..

Tack förresten för alla söta kommentarer på förra inlägget! Det värmer ♥



Kass mobilbild, men här har ni en vinkande Ullareds-VD-Boris. :}























I need to get some things out in the open.

Jag måste skriva av mej lite känner jag.

Satt och kollade runt lite på Facebook... vänner skriver om sina kärlekar överallt, hur mycket de älskar och saknar sina hjärtevänner. Vänner som tidigare varit singlar byter helt plötsligt civilstatus från "singel" till "har ett förhållande". Små hjärtan överallt. Folk skriver i sina bloggar om hur de ska spendera vardagskvällen i soffan med sina älskade framför en film på teven.

..Och här sitter jag. Alone. Jag är inte ens i närheten av att vara kär i någon eller ens intresserad av någon för den delen. Det knepiga är, att jag på senaste tiden inte känt speciellt stor skillnad på att vara singel eller i ett förhållande. För på något sätt, så har mina senaste förhållande och relationer inneburit en ensamhet innerst inne. Inget har varit stabilt. Jag har känt mig ensam, trots att jag haft pojkvän, så har jag ändå varit ensam. Jag tror att jag alltid har varit ensam, innerst inne. Jag har inte haft speciellt många relationer i mitt liv. Den första jag hade var när jag var 17 år. Det varade i 2½ år och var ett väldigt.. dåligt förhållande. Det har påverkat mig och min självkänsla väldigt negativt, mer än så behöver jag inte gå in på det. Efter det gav jag mig in i ett distansförhållande på 100 mil. Smart? Nej. Men jag trodde att den personen var den jag skulle dela resten av mitt liv med, så vi kämpade fram och tillbaka i fem år. Vi kämpade verkligen. Han flyttade till och med 90 mil för att vi skulle få ett liv tillsammans. Men saker och ting förändrades till slut, things got complicated, ödet ville inte likadant som vi. Och reality bites, men verkligheten är som den är - kärlek är inte det enda vi behöver. Det krävs så mycket mer än kärlek. Det räcker inte att älska någon. Det är ingen garanti. Ett måste, en grund för att det ska fungera, men ingen garanti. Jag älskar fortfarande den här personen och han kommer alltid ha en plats i mitt hjärta, men han och jag är ett avslutat kapitel för längesen nu. Efter det förhållandet har jag bara haft ganska kortvariga förhållande - ett totalt katastrofalt som varade 1½ månad, alla odds var emot det. Nästa blev också ett distansförhållande, där jag trodde för första gången i mitt liv att jag kunde lita på personen jag delade det med, till hundra procent. Men han vände mig ryggen totalt när jag minst förväntade mig det. Nog om det, han är inte värd att prata om ens.

Nu har jag njutit av att vara singel några månader.. jag har trivts som fisken i vattnet - ingen att ta hänsyn till, känna måsten (=ångest) inför, utan all fokus på enbart mig själv. Har varit riktigt jävla ego, och det har jag verkligen behövt! Men det är nu, i denna mörka kalla årstid, som man saknar värmen. Närheten. Att ha någon att skicka gulliga sms med, somna med på kvällarna och hålla handen med på bio. Någon som finns där. Stöttar en när det är jobbigt, skrattar med en när man glädjs åt något. Det är då det blir jobbigt. Men jag har mycket på gång, så jag försöker fokusera på det istället. Framförallt mina studier som kommer ta mestadels av min tid framöver, jag känner verkligen att jag vill satsa allt på att det här ska bli så bra som möjligt. Så jag klarar mig nog. Det är bara stundtals det blir lite.. crappy.

Jag är dock imponerad av mig själv. Förut kunde jag snoka på ex kärlekar osv, se ifall de skaffat nya tjejer eller vad som händer i deras liv. Men varför ska jag göra det, när jag vet att jag bara kommer må dåligt av att veta? Behöver jag verkligen få bekräftat att de går vidare med sitt liv like nothing ever happened? Nej, det behöver jag inte. There is a reason why people from your past didn't make it to your future. Jag behöver inte en gnutta av deras närvaro i mitt liv längre. Det tar bara onödig energi som jag kan ge till någon som förtjänar det. Exempelvis Mr right som väntar på sin Johannah någonstans därute ;D Tills han dyker upp ska jag fokusera på andra saker.

Gah, behövde verkligen skriva av mig, det var skönt. Bampadam, nu ska jag sova, imorgon blir det Ullared. :]

December

HÖR AV DIG DÅ, HÖR AV DIG DÅ HÖR AV DIG DÅ!

-----------------------

Första december idag och endast 24 dagar kvar till julafon. Ojojoj, känns som den här tiden kommer snaaaabbt nu. Badapadapadapa. Väntar på ett viktigt telefonsamtal/mail, jag hatar att vänta! Gaaah har inget tålamod. Har iaf fått mitt beslut från CSN så jag får pengar den 16:e, SKÖNT att ha det klart iallafall. Bara längtar tills jag kommer igång nu!


Nu ska vi sätta upp gardiner, kul va?



Min älskade systerdotter ♥ Sett något vackrare?






Lillasyster - Storebror


Nyare versionen av Emil i Lönneberga ;)





I belive everything happens for a reason

Tänkte uppdatera lite här.. har inte orkat det förräns nu typ.

Anyways.. var på 25-års fest i lördags, hos Jerrys vän Stefan. Det var trevligt. Alla trodde som vanligt att jag och Jerry var ett par. Haha. Det är vi INTE! Vi är bästa vänner och kramas & flippar mycket så det kan väl kanske se ut så för folk som inte vet. Men så är inte fallet iaf. Utgången efteråt gick däremot lite utför.. massa onödigt drama och skit som inträffade, men skit samma. Shit happens. Nog om det.
 
Igår var jag med min mami på julskyltningen i stan. Det var mysigt. Synd att vi aldrig har någon snö här nere när det är julskyltning (öh ja, vi har väl inte mycket snö resten utav vintern heller, men iaf...), man tappar lite av julkänslan då, men det var mysigt iallafall.

Är ute hos min systeryster nu för att hennes sambo är iväg och jobbar och de små barnen fick svininfluense-vaccinationen idag och jag är här som backup om dom skulle bli krassliga. Vaccinationen i sig gick bättre än väntat, de skrek bara precis vid själva sticket. Sen har kvällen varit lugn fram tills nu, då Ville vaknade och börja gråta hejdlöst. Vet inte om han har ont eller drömt en mardröm men jag hoppas isåfall på de sistnämnda.

Jag ska väl också lägga mej nu. Stannar nog här tills onsdag, på torsdag blir det Ullared ;)

RSS 2.0


namn Johannah Fernebring
kallas också Kitty, Hannah
bor Helsingborg, skåne
är 24, studerande & singel
gör pluggar heltid, hälso- och sjukvårdsadministration.
ser Desperate housewives, Days of our lives, Gossip girl, True blood, 2 and a half men.
hör ROCK AND ROLL BABY.

Mer om mig här...  





   C o u n t d o w n .
------------------------------

dagar till Kent koncert
dagar till biopremiären för Eclipse (Twilight saga)

Pixels